Florentin Marinescu – preşedintele Federaţiei Române de Arte Marţiale: “În primul rând trebuie să existe dorinţa pentru a se face ceva în sportul românesc” | Sportul Ardelean – www.sportulardelean.ro2018/03/18 at 9:51
NEWS
You are here: Home / Arte Martiale / Florentin Marinescu – preşedintele Federaţiei Române de Arte Marţiale: “În primul rând trebuie să existe dorinţa pentru a se face ceva în sportul românesc”

Florentin Marinescu – preşedintele Federaţiei Române de Arte Marţiale: “În primul rând trebuie să existe dorinţa pentru a se face ceva în sportul românesc”

Florentin Marinescu –  preşedintele Federaţiei Române de Arte Marţiale:  “În primul rând trebuie să existe dorinţa pentru a se face ceva în sportul românesc”

Florentin Marinescu a fost invitat in studioul Sport Total FM, miercuri, în emisiunea “Trafic sport”. Acesta a vorbit despre problemele sportului romanesc, despre Federatia de Arte Martiale, dar si despre marca Steaua.

“Ne intereseaza cand apare un campion mondial sa fugim la aeroport sa facem poze cu el”

…despre problemele sportului romanesc: “As merege putin mai jos cu discutia. Atunci cand discutam de bugete vorbim de sportul de performanta. Dar trebuie sa ne uitam la educatia fizica, sportul de masa. Ceea ce este ingrijorator si discutam cu multa lume, foarte putini sunt dispusi sa faca ceva in aceasta privinta. Vedem ca tot mai putini copii vin catre sport. Si mai grav este ca nu mai au valoarea celor dinainte. Sunt oameni care au facut parte din miscarea sportiva si ajung acum sa faca tot felul de lucruri impotriva sportului din dorinta ca un grupulet mic sa o duca mai bine”.

“Sportul este prioritar în Uniunea European, la noi nu”

“ Sunt multe anomalii in sportul romanesc. Sportul nu este prioritar in Romania. Ne intereseaza cand apare un campion mondial sa fugim la aeroport sa facem poze cu ei. Te ingrozesti daca mergi la ora de sport si vezi cum privesc copiii ora de eductie fizica.Sunt multe lucruri de facut. Nu se doreste. In primul rand trebuie sa existe dorinta. Daca nu se schimba la nivel de guvern, sa se munceasca pentru sport, nu se poate face nimic. Noi mereu gasim argumente, ca am intrat in Uniunea Europeana. Si aici sportul este prioritar, dar in Romania nu este. Este mai mult decat complicat.”

“Clubul Steaua cred că este cel care trebuie să deţină marca, nu Gigi Becali”
…despre marca Steaua: “E putin mai complicata problema Stelei. Suporterii isi doresc sa aiba ce au avut mereu. Daca ne uitam cum a fost luata echipa, cum s-au miscat banii vedem altceva. Gigi a bagat bani in echipa, dar a si scos. Notorietatea si-a castigat-o prin Steaua. Mereu a fost clubul armatei. S-a facut greseala ca s-a iesit de sub tutela armatei. Clubul Steaua cred ca este cea care trebuie sa detina marca.”
…despre munca la Federaţia de Arte Martiale: “Suntem pe final de an cu Federatia. Astept sa se reglementeze si situatia artelor martiale din Romania. Avem rezultate deosebite, sunt multe de povestit. Am venit cu niste amendamente la legea sportului. Unul dintre ele spune sa existe confederatii. La noi nu exista asa ceva”.

  


Ti-a placut articolul ? Scrie un comentariu

About admin

Videoclipuri Noi Muzica Populara 2015