Florentina Marincu, pe podiumul european de seniori | Sportul Ardelean – www.sportulardelean.ro2018/03/18 at 9:47
NEWS
You are here: Home / .Hunedoara / Florentina Marincu, pe podiumul european de seniori

Florentina Marincu, pe podiumul european de seniori

Florentina Marincu, pe podiumul european de seniori

Atleta de la CNS Cetate Deva a reuşit sâmbătă, la Praga, cea mai importantă performanţă a carierei, obţinând medalia de bronz la săritura în lungime în cadrul campionatelor europene de sală pentru seniori. Sportiva din Şoimuş a stabilit şi un nou record european de juniori, bătându-şi de două ori peformanţa care îi aparţinea

 

Penultimul salt, cel mai valoros

Plecată cu al cincilea rezultat după calificări, Flori a reuşit o finală europeană de excepţie. Deşi a ratat prima săritură, în a doua a bătut pentru prima dată recordul  european de juniori, sărind 6,70 metri, cu trei centimetri mai mult decât vechea performanţă. Următoarele două încercări au fost mai slabe, 6,59 metri şi 6,60 metri dar la a cincea săritură, Marincu a bătut din nou recordul european, tabela indicând 6,79 metri. Chiar dacă ultima săritură a fost din nou ratată, eleva lui Nicolae Alexe a cucerit medalia europeană de bronz, fiind depăşită doar de Ivana Spanovic (Serbia) – 6,98 metri şi Sosthene Moguenara (Germania – 6,83 metri). Rivala internă a Florentinei, Alina Rotaru, a ocupat locul 4, cu 6,74 metri, stabilindu-şi un nou record personal.

 

„Am ştiut că pot lua medalie!”

După obţinerea primei medalii europene pentru România după patru ani, Florentina era extrem de fericită. „Sunt extraordinar de fericită! Am început să plâng când am fost sigură de medalie! Ca și mama în fața televizorului! Ca și domn profesor! Am crezut în forțele mele și credeam că am să iau o medalie! Mulțumesc tuturor celor de acasă care m-au încurajat, îi iubesc pe toți, mai ales pe mama! Concurența cu Alina m-a motivat. Știam că o să mă bat cu ea și așa a fost! Astăzi am fost eu mai bună! A fost o atmosferă extraordinară în sală! După Naționalele de juniori 1 unde am făcut un concurs foarte bun am fost foarte motivată! Am știut că pot să iau o medalie!”, a declarat Marincu pentru site-ul Federaţiei Române de Atletism. Cu acest rezultat, Florentina Marincu şi-a depus deja candidatura pentru sportivul hunedorean al anului, titlu cucerit şi în 2013.

 

  


Ti-a placut articolul ? Scrie un comentariu

About Ovidiu Manastire

Videoclipuri Noi Muzica Populara 2015