Karateka de la Tiger Budo Târgu-Mureş au asaltat podium la Campionatul Naţional – Cupa României | Sportul Ardelean – www.sportulardelean.ro2018/03/18 at 9:57
NEWS
You are here: Home / .Mures / Karateka de la Tiger Budo Târgu-Mureş au asaltat podium la Campionatul Naţional – Cupa României

Karateka de la Tiger Budo Târgu-Mureş au asaltat podium la Campionatul Naţional – Cupa României

Karateka de la Tiger Budo Târgu-Mureş au asaltat podium la Campionatul Naţional – Cupa României

Competiţia de Karate Kyokushin de la Oradea a fost un succes pentru gruparea din judeţul Mureş, cea care a urcat pe podium cu numai puţin de 30 de sportivi!

Sâmbătă, 6 decembrie, s-a desfăşurat la Oradea, Campionatul Naţional – “Cupa României” la Karate Kyokushin pentru Copii şi pentru Seniori şi Juniori pe echipe. Pe tatami s-au prezentat peste 20 de cluburi din ţară şi aproximativ 280 sportivi. Clubul Sportiv Tiger Budo Târgu-Mureş, antrenor Sensei Traian Dumbrăvean 3 Dan, a participat la competiţie cu un număr de 30 de participanţi, adică 8 echipe şi 11 participanţi la individual. Din cele 30 de medalii acumulate, 12 medalii sunt de aur, 8 de argint şi 10 de bronz.

În ceea ce priveşte competiţia dedicată copiilor, antrenamentul sârguincios a dat roade şi cu siguranţa i-a ajutat şi Moş Nicolae, astfel noii campioni naţionali sunt:
Vlad Bihari – cat. sub 10 ani, 40-45 kg, Norbert Szabo – cat. 13-14 ani, sub 50 kg, Tudor Barnea – cat.sub 10 ani, sub 30 kg şi Pantici Alexandru (antrenat de Sempai Cătălin Fogoraşi) – cat. sub 8 ani, 20 kg. Victor Mureşan – cat.sub 10 ani, sub 35 kg, Eduard Horvath – cat. 11-12 ani, sub 40 kg şi Feşteu Cristian (antrenat de Sempai Cătălin Fogoraşi) – cat. 13-14 ani, peste 70 kg sunt vicecampioni naţionali. Treapta a treia a podiumului a fost ocupată de Eduard Pap – cat. 13-14 ani,
sub 50 kg, Denis Pap – cat. sub 8 ani, sub 25 kg, Norbert Tanaszi – cat. 13-14 ani, peste 55 kg şi Eduard Neculaie (antrenat de Sempai Cătălin Fogoraşi) – cat. sub 10 ani.
La categoria juniori pe echipe locul I la kumite a fost obţinut de echipa băieţilor format din Alin Moga, Alexandru Trif şi Paul Pop (antrenat de Sempai Cătălin Fogoraşi), tot locul I ocupând şi echipa fetelor format din Daria Vodă, Annamaria Szasz (antrenată de Sempai Cătălin Fogoraşi) şi Bianca Şandor (Kyofighters Tg. Mureş, antrenor Sempai Cornel Şandor). La proba de kata cadeţi mixt echipa formată din Daria Vodă, Alin Moga şi Alexandru Trif a ocupat locul II.
La seniori kata mixt locul I a fost obţinut de echipa Alina Bogdan, Luminiţa Pogăcean şi Alin Sânmărtean, locul III de echipa formată din Otilia Dan, Tatiana Bihari şi Corina Haţegan şi locul IV de echipa: Andrea Căbuz, Anamaria Căbuz şi Camelia Ştefan. În cazul seniorilor proba de kumite pe echipe s-a desfăşurat open, fără categorie de greutate sau centură, astfel echipa senioarelor Alina Bogdan, Anca Oltean şi Nicoleta Florea a obţinut locul II, iar echipa seniorilor formată din plt. Andrei Mesaroş, plt. Ionuţ Hazaparu şi Ervin Simon a ocupat locul III.

AICI poţi vedea o GALERIE FOTO cu caştigătorii

Mulţumirile merg spre Sensei Traian Dumbrăvean 3 Dan, Sempai Cătălin Fogoraşi, Cristina Rusu, Florin Socaciu, firmei “Socom Textila” Mureş şi Hector Llamas (Euro Gas System) pentru sponsorizare, arbitrii Sempai Codruţ Ţintă şi Sempai Dorin Diţă 1 Dan, dar şi spre părinţii care au susţinut participarea copiilor la concurs.

 

 

C.S. Tiger Budo karate kyokushin – locul I în clasamentul naţional al cluburilor

Competiţia din 6 decembrie de la Oradea a marcat încheierea sezonului competiţional al anului 2014, clubul Jandarmilor Mureşeni, Tiger Budo, fiind situat pe prima poziţia a cluburilor de karate kyokushin din România. Jandarmeria Mureş a fost reprezentată cu succes de sportivii, precum plt. Andrei Mesaroş, plt. Ionuţ Hazaparu, plt.maj. Claudiu Nedeşian, etc., dar şi de copii ai cadrelor militare precum Tudor Barnea, Victor Mureşan, Daria Vodă etc.

„Locul I în clasamentul naţional al cluburilor arată de fapt munca depusă de membrii clubului, pasiunea, sacrificiile şi dăruirea acestora. Eforturilor tuturor au dus la situarea clubului pe cea mai înaltă treaptă a clasamentului. Desigur, încheierea cu succes a acestui sezon competiţional, arată şi faptul că spre artele marţiale se orientează din ce în ce mai mulţi tineri, copii, în special şi nu în ultimul rând promovarea sportului mureşean sau a sportului în general începe să aibă rezultate. A arătat de asemenea, că de cele mai multe ori, aşa cum spune, o victorie reprezintă 99% transpiraţie şi doar 1% inspiraţie, prin urmare antrenamentul intensiv şi devotamentul va umple eventualele „lacune” ale talentului„.

 

Sensei Traian Dumbrăvean –  antrenor Clubul Sportiv Tiger Budo Târgu-Mureş (3 Dan)

Şi cum nimic bun nu vine uşor, pe parcursul anului 2014, C.S. Tiger Budo Karate Kyokushin a participat la competiţii naţionale recunoscute de Federaţia Română de Karate Kyokushin, la competiţii internaţionale, dar şi la Campionatul European de Karate Kyokushin desfăşurat în Lituania. A organizat un Campionat Naţional la Târgu Mureş, a participat la stagii naţionale de pregătire a sportivilor la demonstraţii sportive cu caracter caritabil desfăşurate atât în oraşul nostru, cât şi în afara municipiului sau chiar în afara judeţului Mureş. A găzduit de asemenea, un schimb de experienţă internaţional în artele marţiale realizat în colaborare cu antrenori din Italia. Acest lucru a dus crearea unor legături între cluburi de artele marţiale din străinătate şi în mod evident, la sporirea prestigiului municipiului pe plan internaţional. Nu în ultimul rând, a participat la Tabăra Naţională Militară de Vară organizată de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Bistriţa-Năsăud, fiind unul dintre cele două cluburi de arte marţiale participante din Târgu Mureş.
La nivelul competiţiilor naţionale, pe parcursul anului competiţional încheiat, C.S. Tiger Budo Karate Kyokushin, a obţinut aproximativ 28 de medalii de aur, 24 de argint, 38 de bronz. Ca urmare a participării la competiţia internaţională “Sysman Open”, Ungaria, cu patru reprezentaţi, clubul a obţinut o medalie de argint şi două de bronz, iar de la Campionatul European a adus la Târgu-Mureş, medalia de bronz la categoria cadeţi.
C.S. Tiger Budo Karate Kyokushin a fost invitat să participe la demonstraţiile sportive organizate pe aerodromul Luncani (Cluj) cu ocazia concursului de paraşutism. A participat de asemenea la Festivalul Copiilor organizat la Daneş, la evenimentul organizat de Şcoala Ungheni „Întinde-mi mânuţa ta” cu ocazia celebrării Zilei Copilului şi nu în ultimul rând, la evenimentul caritabil (strângere de fonduri pentru copiii bolnavi de cancer) „Fight for Life”. Prin toate acestea C.S. Tiger Budo Karate Kyokushin promovează sănătatea prin mişcare, sportul mureşean, practicarea artelor marţiale pentru autoapărare, disciplină, respectul şi evident, imaginea oraşul Târgu Mureş.
Pentru toate acestea clubul Tiger Budo le mulţumeşte tuturor celor care l-au susţinut financiar sau moral şi în mod deosebit, lui Sensei Traian Dumbrăvean 3 Dan, care în ciuda programului său, se prezintă întotdeauna la antrenamente unde dă dovadă de răbdare şi devotament fiind un exemplul de urmat în artele marţiale.
“Campionii nu se nasc în sălile de sport. Campionii sunt făcuţi din ceea ce au mai adânc sădit în ei: o dorinţă, un vis, o chemare” , spunea unul dintre campionii sportului de contact, Muhammad Ali. Prin urmare, Clubul Tiger Budo Târgu-Mureş – karate kyokushin promite să depună toate eforturilor pentru ca şi în anii următori să se menţină sau chiar să depăşească rezultate obţinute în ultimii ani.
Corina Haţegan

  


Ti-a placut articolul ? Scrie un comentariu

About admin

Videoclipuri Noi Muzica Populara 2015